вторник, 13 мая 2014 г.

Попугаї

Справжні папуги — підродина папуг з родини папугові, ряду Папугоподібні. Ця підродина поділяється на 6 триб.

Опис

Довжина окремих птахів досягає 98 см Правда, значна доля таких розмірів доводиться на довгий, схожий на шпагу, хвіст (40-50 см). Великі види мають яскраве, різноколірне забарвлення, дрібні види забарвлені скромніше, в основному їх оперення має темні тони зеленого кольору. Усі види папуг цього роду об'єднує наявність великого гачкуватого дзьоба, голих ділянок шкіри на лицьовій частині голови, покритих лише декількома пір'їнками.Папуги цього роду мешкають в тропічних лісах Південної і Центральної Америки
Опис

Ара аба́рао Ар (Ara) — рід птахів родини папугових (Psittacidae). В народній термінології назвою «ара» позначають багатьох довгохвостих папуг, зокрема представників роду Anodorhynchus.

Зовнішній вигляд: Великі (завдовжки до 95 см, хвоста — до 58 см) папуги з дуже яскравим й красивим забарвленням зелених, червоних, блакитних і жовтих тонів. Ділянки навколо очей і боків голови в них голі, іноді з рідкими й короткими перинками. Крила до кінця сильно витягнуті й загострені. Клиноподібної форми хвіст довшай тіла. Характерною рисою цих папуг є великий, зжатий з боків і сильно закруглений дзьоб із круто загнутим кінчиком. Самці, самиці і молоді папуги мають майже однакове забарвлення. Поширені в Центральній і Південній Америці.

Комментариев нет:

Отправить комментарий